17.08.08

Vanemuine, "Savoy Ball"


Tellimus suht ebaminulikule tööle - realistlik joonistus. Süzhee ja artdecolik stiil oli ette antud vihjamisi. Otsustasin maalilikuma lõptulemuse kasuks, kuigi see polnud kohustus. Eeskuju hankisin pisut James Jeani joonest. (See on tegelt sama hea, kui algklassi õpilane mõnd portreed plätserdada püüdes ütleb, et võtsin eeskuju da Vincist...) Oma kogemust taolise tööga arvestades jäin siiski rahule tulemusega, eriti naise näo ja ilmega. Kirjade jm graafika disaini hoidsin võimalikult minimaalse, et figuurid ja nende tegevus jääks domineerivaks elemendiks.

Tehniliselt võttes, tegutsesin maalimise etapis üüratu resolutsiooniga - 600 dpi. Pidin oma arvutit põhjalikult häkkima, enne kui ta seda resolutsiooni talutavalt välja vedas. Pikemalt sellel siin ei peatu, kes huvitub, küsigu.

EDIT (detsember 2008): Kliendile meeldis see kujundus ilmselt niivõrd, et otsustas teha ka sarnase aastalõpuballi plakati, aga seekord siis fotopõhise...

1 kommentaar:

=E= ütles ...

Geniaalne plakat! Need ongi kolmekümnendad! :) Kõndisin eile mööda mingist kuulutustepostist (või oli see plank - ei mäleta neid detaile) aga kohe torkas Savoy balli plakat silma (muu pudi, mis seal ümber rippus mul näiteks enam meeles pole) ning ootamatult Su blogisse sattudes ei suutnud uskuda, et autori otsa komistasin.
Kummardused värvilise maailma pintslit hoidvale keisrile :)